Uppdaterad Information om den fasta telefonin på Hemsön 21/3

Den här informationen nedan är inte helt korrekt tyvärr! Läs mer vad som gäller nedan.

Vid kontakt med Telia har man muntligen meddelat att det inte är aktuellt att lägga ner den fasta telefonin på Hemsön! Enligt samma källa är den pdf-fil som finns på Telias hemsida om vilka kopparnät som ska rivas ej aktuell.

Vidare har Skanova som sköter driften av det fasta telefoni-nätet åt Telia skriftligen meddelat att någon nedläggning av nätet ej är aktuellt på Hemsön.

Försvaret har gett samma besked vad gäller Hemsö Fästning.

Tyvärr var denna information bara delvis riktig. Samtliga abonnenter som ligger under station Hemsön, dvs Drafle, Sanna, Korvhamn, Lungön, Kojbacken och Varglund kommer att förlora sin fasta telefoni from den 3 mars! Dvs om drygt en vecka. Om ni inte har fått meddelande om detta av er operatör så kontakta dom omgående!

Detta innebär att vi övriga kan behålla våra fasta telefoner och att komma åt internet och bredbands-TV via ADSL i våra telefonjack!

Telia meddelade vidare att abonnenterna får sju månaders varsel om en nedläggning skulle bli aktuell. Enlig Skanova är det sex månader!

Positiva besked för oss som ligger under station Hultom men tråkigt för resten av ön eftersom det är si och så med mobil-täckningen på delar av Hemsön. Om ni har problem med mobiltäckning ska ni ta kontakt med er operatör.

/Tord Lindh

Kommentarer inaktiverade.